photo homeblog.jpg     photo bloglovinblog.jpg     photo whoamIblog.jpg      photo instagramblog.jpg    

 photo tumblrblog.jpg      photo society6blog.jpg      photo twitter.jpeg      photo categoriesblog.jpg      photo linksblog.jpg      photo contactblog.jpg   


Saturday, August 13, 2011

Bergens guide

For et par uker siden var det en jente som skulle flytte til Bergen som lurte på om jeg kunne lage en liten guide med butikker, cafeer osv, så her kommer den!

KLÆR:

Eksklusivt:

PhotobucketPhotobucket
 • Om man vil handle litt eksklusivt vil jeg anbefale Nygårdsgaten, der finner man butikker som Acne, Pepper, Pepper 2 og Filippa K.
 • Pepper fører merker som T by Alexander Wang, Surface to Air, The Local Firm, APC, Carhart og mer! Du finner nettside og info her.
 • På Pepper 2 finne du Acne, Veronica B Vallnes, Jil Sander Navy, Carven, og flere. Nettside her.
 • I Strandgaten uteover mot Nordnes finner man Lot 333, og Nova.

Photobucket

 • I starvhusgaten, som er samme gate som Galleriet ligger i, finner man også Retro, hvor man får tak i Malene Birger, Stella McCartney, Alexander Wang og mye mer.

Budsjett:

 • Ved Torgallmenningen finner man Galleriet som har H&M, Monki og flere av de "vanlige" butikkene.  Utenfor finner man Carlings, Bik Bok, og fine Weekday.
 • Weekday er den perfekte butikken for den som ikke har så høyt budsjett, der finner man jeans i alle former, som ligger mellom 300 og 500 kroner, i tillegg til masse annet fint! En av mine absolutte favorittbutikker.

Photobucket

Vintage / Retro:

 • Jeg anbefaler alle å ta turen gjennom Skostredet, hvor det er søndagsmarked hver søndag. I skostredet finner man en del småbutikker som selger forskjellig nips, alt fra vinyler til t-skjorter.
 • Om man går gjennom Skostredet, kommer man ut i Kong Oscar's gate, tar man til høyre der, får man butikken Tilsammans på venstre hånd, der finner man masse vintage klær, og en del retro inspirerte klær, absolutt verdt et besøk!

Musikkbutikker:

 • Skal man ha musikk, anbefaler jeg Apollon som ligger i Nygårdsgaten mellom Acne og Pepper 2. Jeg tror ikke man finner kulere musikkbutikk noen steder i verden, og Einar "Engelen" og Tor som jobber der har mer musikkunnskap enn man kan forestille seg. De har CD'er, vinyl, DVD'er, blader, og litt merch som T-skjorter og plakater. Men dette er ikke butikken man går i om man skal ha det nyeste av Rihanna, her er det hovedfokus på rock, pop, punk, osv.

Photobucket

 • Man finner også Platekompaniet på Torgallmenningen, hvor man finner det meste av ny musikk, i tillegg til filmer og spill.

Cafeer:

 • Skal man ha seg en kaffe, må dere Dromedar som ligger i Strandgaten. Der har de supergod kaffe, og har også hørt rykter om en fantastisk gulerotkake.
 • Skal man ha frokost eller lunsj, anbefaler jeg focaccia på Godt Brød, som man finner i Vestre Torvgate rett ovenfor Torgallmenningen.
 • Man kan også gå på Café Opera og spise sandwich, greie priser, og god mat!
 • Roter du deg bort i Marken, som er en gate mellom politistasjonen og togstasjonen, er Café Capello verdt et besøk, med hjemmelaget kake og retro interiør.
Restauranter:


 • Det stedet jeg spiser mest i Bergen, er Brød og vin på Vektertorget, i en sidegate i Nygårdsgaten. De har kinamat, og prisen ligger på rundt en hundrings for en middag. Anbefaler ALLE og prøve pepperbiff, en klassiker!
 • I lokalet vedsiden av finner man Kafé Spesial, hvor de har byens beste Pizza. De har også et helt sinnsykt utvalg av Øl.
 • Om man går fra Torgallmenningen, over Fisketorget, og opp forbi på venstre side av Kjøttbasaren og i første sidegate mot venstre finner man den indiske restauranten Maharaja, som har Bergens beste indiske mat, anbefales på det varmeste! Den ligger i Rosenkrantzgaten 5.

Utesteder:


 • Når det kommer til utesteder er jeg ganske grønn, ettersom jeg bare følger etter der vennene mine skal. Men jeg liker Garage, som også ligger i Nygårdsgaten. De spiller hovedsakelig rock, og har ofte konserter. Av band som har spilt der kan jeg nevne Turboneger, Muse(!!), Libertines, og mange fler. Hver tirsdag er det Wineyard der, hvor de selger vinflasker for rundt 150 kroner. Det er som regel stappfullt, og man bør ikke være der senere enn åtte om man har lyst å sitte. Det er 18 års aldersgrense søndag til torsdag, fredag og lørdag er det 20.


KOMMER TIL Å LEGGE TIL MER HER ETTERHVERT SOM JEG KOMMER PÅ, KOM GJERNE MED IDEER!

9 comments:

 1. Du glemte Vincci, kor de får inn Christian Louboutins på fredag (!!!), ;-)

  ReplyDelete
 2. Damn, nå fikk jeg utrolig lyst tilbake til Bergen!!

  ReplyDelete
 3. For en fantastisk Bergens guide! Du har virkelig fått med deg crème de la crème! Som utested kan også Ujevnt nevnes. De ligger rett ved Garage, i Christies gate. Kult innredet og fantastiske drinker!

  ReplyDelete
 4. nice work, gal. :) denne legger jeg til på liked posts for en dag jeg skal besøke bergen byy.

  xx T

  ReplyDelete
 5. Christies gate 5 skulle det stå :)

  ReplyDelete
 6. elsker Bergen, min mann er defra :)

  ReplyDelete
 7. Cool.sykt lenge siden jeg har vært i Bergen! Bra guide:)

  ReplyDelete
 8. Flinke Ella, dette var bra! Gleder meg til neste gang jeg besøker byen.

  ReplyDelete
 9. Bergen <3 Av utesteder kan også Hectors hybel (vorspielplass) , Onkel Lauritz (alltid koselige folk der, men man får alltid sitteplass) og Kvarteret (studenthuset) anbefales - dersom man skal ut og ta en/noen øl :) (også Baran og Henriks (vanvittig utvalg i øl!) kan anbefales i denne kategorien). Ellers er det vanskeligere å finne danse-utesteder synes jeg, selv om Landmark er ok inniblant.

  ReplyDelete